Новини

учебна 2021 / 2022 година

23 май 2022 година

СОФИЙСКИ ДНИ НА ЧЕТЕНЕТО

 

На 23.05.2022 година в 7 кл. се проведе състезание по грамотност на тема „Аз съм най-добър по правопис“.

 

19 май 2022 година

ТЪРЖЕСТВО

С  ФОНДАЦИЯ СВЕТЛИНА НА БАЛКАНИТЕ

 

На 19.05.2022 г. фондация Светлина на Балканите проведе тържество, включващо куклен театър „Златното правило“, песни и подаръци за децата от ПГ и учениците от начален етап.

 

СОФИЙСКИ ДНИ НА ЧЕТЕНЕТО

 

На 19.05.2022 година се проведе дискусия в 5 кл. на тема „Какво е медийна грамотност“ и състезание в 6 кл. на тема „Аз съм най-добрият разказвач“.

 

17 май 2022 година

СОФИЙСКИ ДНИ НА ЧЕТЕНЕТО

 

На 17.05.2022 г. се проведе „Маратон на четенето“ с учениците от II – IV кл.

 

16 май 2022 година

СОФИЙСКИ ДНИ НА ЧЕТЕНЕТО

 

На 16.05.2022 г. в I а и I б кл. се проведе четене и драматизация на приказки за животни под формата на куклен театър на тема:

„Приказни герои ни гостуват“.

 

13 май 2022 година

СОФИЙСКИ ДНИ НА ЧЕТЕНЕТО

 

В рамките на седмицата поднаслов „Софийски дни на четенето“, иницирана от РУО София-град, в периода от 11 до 24 май 2022 година, ученици от начален етап, облечени в костюми на герои, драматизираха приказки пред децата от предучилищните групи на тема: „Любими приказни герои ни гостуват“.

 

28 февруари 2022 година

ПЪРВОМАРТЕНСКА ИЗЛОЖБА

 

На 28.02.2022 г. в училищното фоайе се състоя първомартенска изложба с благотворителна цел под наслов: „Да създадем позитивна учебна среда“ и училищна кауза: „Да озаленим училищния двор“.

 

18 февруари 2022 година

ПАТРОНЕН ПРАЗНИК

 

На 18.02.2022 г. в училище отбелязахме патронния празник с различни мероприятия. За учениците от всички класове се проведе състезание под наслов „Лъвски скок“. За учениците от начален етап празникът протече с различни конкурси: „Разказ за детските години на Васил Левски“ , “ Четене за Васил Левски“,  „Най-добър рецитатор на стихове за Васил Левски“, „България – моята родина“. За учениците от прогимназиален етап се състоя презентация за живота и дейността на Васил Левски, викторина: „По стъпките на Апостола“ и създаване на стенен вестник със снимки и мисли на Васил Левски.

 

13 април 2020 година

Обръщение на д-р Ваня Кастрева, началник на РУО, София-град

 

МИЛИ ДЕЦА, СКЪПИ УЧЕНИЦИ,

Въведеното извънредно положение за ограничаване разпространението на коронавируса измени нашето ежедневие. Борбата с пандемията промени света.

В тези дни на социална изолация много се говори за героите в битката с коварния вирус. Покланяме се пред саможертвата и отдадеността на лекари, полицаи, учители, на вашите родители и всички, които се грижат за другите. Но в тези дни на изпитания има и други герои. Това сте вие, нашите деца! Всеки ден вие сте свидетели и участници в усилията за борба с епидемията. Затвориха врати училищата и детските градини, театрите и кината, спортните зали и магазините. Сякаш спря дъхът на живота и ритъмът му забави своя темп.

Бяхте принудени да се лишите от любими занимания, от общуване с близки и приятели, от празнични и тържествени събития, от разходки и игри на открито. Наложи се да учите в електронна среда – далеч от приятелската подкрепа на съученици, от окуражителния поглед на учителя и неговите системност и последователност, настойчивост и взискателност. Започнахте да опознавате нови виртуални платформи, да учите в присъствието на вашите родители. Неочаквано трябваше да отворите дома си за вашите учители и съученици. Много от вас споделиха своите знания и умения за работа с различни приложения и платформи с приятелите, съучениците, учителите и родителите си. В тази нова и бързо променяща се реалност вие реагирате спокойно, разумно и отговорно. Не се оплаквате, търпеливо преодолявате трудностите и се справяте успешно с ученето от разстояние. Останахте позитивни и спазвайки правилата, помагате в борбата срещу тази невидима заплаха за цялото човечество.

Скъпи ученици, мили деца!

Благодарим ви, че със съзнанието и самодисциплината сте наши партньори в този труден за всички ни, за целия свят, момент!

Бъдете здрави и вярвайте, че силата е в нашите ръце! Вие сте истинските герои на голямото изпитание, вие сте нашето добро бъдеще! Вие, децата на България, сте нашата гордост!

Д-Р ВАНЯ КАСТРЕВА,

Началник на регионално управление на образованието – София-град